Ohjé on aika summittainen, kun en mittaillut mitään
Kaurapuuronloppu
n. 5 dl vettä
Kaksi pussia kuivahiivaa
11 dl jauhoja
loraus hunajaa
Mysliä
öljyä
Suolaa
Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Sekoitin muut aineet joukkoon, lisäilin jauhoja, kunnes taikina näytti sopivalta. (Kaurapuuron määrä vaikuttaa paljonkin) Jätin suhteellisen löysäksi taikinan. Jätin kohoamaan noin kaksinkertaiseksi. Tästä määrästä tuli noin 24 sämpylää. Itse en juuri sämpylöitä muotoile, ellei ole jokin tarve niin tehdä. Leipomisvaiheessa minua auttoi 4v tyttäreni.
Hiukan jäi lättäniksi, mutta hyvä maku se pääasia onkin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.